Bil- och motorbranschens jury för Auto Awards Sverige 2020

Här ser du 2019 års jurymedlemmar vilka representerar många olika aspekter av bil- och motorbranschen.

Hela den representativa juryn för Auto Awards Sverige 2020 kan ses här på sidan med text och bild vilka publiceras innan de nominerade publiceras.

Bedömningen sker i form av en sluten omröstning där varje jurymedlem ur sin egen synvinkel har gett varje förslag poäng från 0–5. Det har gjorts utifrån de bedömningskriterier som anges i varje kategori.

I varje kategori har jurymedlemmarna valt 3–5 nominerade vardera bland förslagen. Därefter skickar varje jurymedlem sina röster till det  auktoriserade revisionsbolaget som valts till 2020 års revisionsbolag.

Auto Awards publicerar namnen på jurymedlemarna under denne flik för Auto Awards Sverige:

Jury_Sean


Sean Fitzgerald Coard

Jury Ordförande Auto Awards
.
Sean Fitzgerald Coard är grundaren av event- och marknadsföringsbyrån Goodwill Media som idag är en del av det svenska aktiebolag Nordic Conzept AB. Sean bor idag i Sverige och har en bred erfarenhet av kreativa och erfarenhetsbaserade evenemang och marknadsföringskampanjer. Han är grundare och organisatör av Auto Awards i Danmark och nu också Sverige. Dessutom hanterar han hela bilindustrins Web TV-kanal och
Business-to-Business tidningen AUTONEWS BUSINESS i Danmark.


Tommy Letzén

jury
Vd, MRF

35 års erfarenhet i bilbranschen och mer en 25 år i ledande befattningar inom fabrik, hos generalagent och i Åf-ledet. Före MRF i koncernledningen inom VW Group.Joachim Due-Boje

Jury
Servicemarknadsansvarig, MRF

Bilmekaniker i botten med egen verkstad i 30 år, brinner för rättviskundvård.
Van talare, tillhörde Talar-forum i många år. Sitter även i Allmänna reklamationsnämnden.

 

Klaus Silfvenius

Jury
Bilhandelsansvarig, MRF

Bred erfarenhet från branschen och motorfordon, platschef för Audi Hammarby, hos generalagenten Volkswagen Group,
Teknisk chef på Nobina Europe (bussar),inom Din Bil med ansvar för bl a ny PDI-anläggning och som Servicechef
och som teknisk officer inom försvarsmakten.

 

Jan Olvenmo

Jury
Ansvarig lack, plast, skador, MRF

Närmare 20 års erfarenhet från verkstadsgolvet och ledande befattningar inom lack- och skade-reparationer.
Vart 14 år inom försäkringsbranschen med inriktning på skadereparationer. Sitter även i Allmänna reklamationsnämnden

 

Fredrik Sandberg

Jury
Chefredaktör Elbilen i Sverige

Fredrik Sandberg är chefredaktör på Elbilen i Sverige, Sveriges första motortidning med inriktning på laddbara bilar. Tidningen startades 2013 och har sedan dess ökat i upplaga och antal utgåvor, för närvarande ges den ut tio gånger per år. Han definierar sig själv som bilentusiast och ser bilen som en viktig del av det moderna samhället och den individuella friheten, men utsläppen måste ner till noll där elektrifieringen är enda möjligheten. Tack och lov innebär elbilsutvecklingen roligare, snabbare och tystare bilar. Men tekniken ska fungera och behovet av oberoende motorjournalistik är lika viktigt som tidigare.

 

Frederick Halbout

Jury
Key Account Manager
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Frederick Halbout hade en aktiv roll i etableringen av verktygsmärket KS Tools på den Skandinaviska marknaden under 10 år, en roll i vilken han fick en mycket god inblick i vad autoverkstadsbranchen efterfrågade i i form av kvalitet såväl som hur en gott utrustad och förberedd verkstad borde se ut. Sedan 2015 jobbar Frederick numera som Key Account Manager för Oerlikon Balzers Coating Sweden AB, ett företag som levererar PVD-beläggningar till ledande underleverantörer (Tier 1) inom fordonsbranchen såväl som direkt till OEM.

 

Michael Abraham

Jury
VD, Sveriges Bilåtervinnares Riksförbunds AB & BilRetur AB

Michael Abraham började sin yrkesverksamma bana i bilbranschen 1973 som bilreparatör, har sedan under åren jobbat som verkmästare och skadeinspektör och skadechef på ett stort försäkringsbolag. Har även jobbat som verkställande direktör på ett antal större bilföretag under en 10 års period.
Har under tiden jag jobbat läst in en juridik, ekonomi, psykologi examen samt en MTM produktions examen
Michael har nu sedan 2009 jobbat som verkställande direktör på Sveriges Bilåtervinnares Riksförbunds AB och på BilRetur AB

 
Carl-Erik Stjernvall
Jury
Teknisk expert, hållbarhetsansvarig, M Sverige

Carl-Erik Stjernvall jobbar som Teknisk expert och hållbarhetsansvarig på M Sverige som har ca. 90.000 medlemmar och är Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter.

 
Patrik Resmalm
Jury
Ordförande FVU, Fordonsverkstadsutrustarna

Patrik Resmalm är ordförande i FVU, en branschförening bestående av tillverkare, importörer och leverantörer av verkstadsutrustning. Vid sidan av sitt uppdrag för FVU, arbetar Patrik som produktchef på KG Knutsson AB, med ansvar för verktyg och startbatterier. Har tidigare arbetat länge inom Bosch koncernen, senast inom Automotive Aftermarket med ansvar för diagnos och utrustning för bilverkstäder.

 
Yngvar Paulsen
Jury
Country Manager Autorola Sverige

Yngvar Paulsen har mer än 20 års erfarenhet från bank och finans i Sverige inom fordonsfinansiering. Han har varit verksam i bland annat bolag som GE Capital, Santander Consumer Bank och GM Financial/ OPEL Finance. Yngvar är ansvarig för Autorola AB som är den svenska delen av Autorola Group som finns i 19 länder. Autorola levererar digitala lösningar som stödjer din fordonsverksamhet från inventering till remarketing. De bedriver globala online auktioner för begagnade fordon och förser bilbranschen med skräddarsydda IT lösningar baserade på marknadsinformation i realtid.

 
Jesper Rosén Larsen
Jury
Försäljningschef Skandinavien och Storbritannien
Autobutler

Jesper Rosén Larsen har över 10 års erfarenhet av digital försäljning och är en av nordens största experter på att skapa digital omsättning åt bilverkstäder, från sin bas i Malmö och Köpenhamn. Han har bred kunskap om hur bilägare använder internet och hur den digitala revolutionen inom de nästkommande månaderna och åren förändrar branschen. Autobutler är nordens största förmedlare av bilreparationer och har dagligen kontakt med 16 000 bilägare från 5 länder (Danmark, Sverige, Tyskland, England och Frankrike). Företaget är en av de första i Sverige som använder avancerade algoritmer för att hjälpa branschen att optimera tid och säkra automatiskt beräknade offerter och kundkontakt.