Juryn för Bilbranschen på Auto Awards Sverige

Hela den representativa juryn för bilbranschen på Auto Awards Sverige 2022 kan ses här på sidan med text och bild vilka publiceras innan de nominerade publiceras. Vi har fortfarande bild och text från tidigare jurymedlemmar på hemsidan tills vi vet om det är samma personer som ska vara med i juryn för Auto Awards 2022.

Bedömningen sker i form av en sluten omröstning där varje jurymedlem ur sin egen synvinkel har gett varje förslag poäng från 0–5. Det har gjorts utifrån de bedömningskriterier som anges i varje kategori.

I varje kategori har jurymedlemmarna valt 3–5 nominerade vardera bland förslagen. Därefter skickar varje jurymedlem sina röster till det  auktoriserade revisionsbolaget som valts till 2022 års revisionsbolag.

Auto Awards publicerar namnen på jurymedlemarna under denne flik för Auto Awards Sverige:

Jury_Sean

Sean Fitzgerald Coard
Jury Ordförande Auto Awards
.

Sean Fitzgerald Coard är grundaren av event- och marknadsföringsbyrån Goodwill Media som idag är en del av det svenska aktiebolag Nordic Conzept AB. Sean bor idag i Sverige och har en bred erfarenhet av kreativa och erfarenhetsbaserade evenemang och marknadsföringskampanjer. Han är grundare och organisatör av Auto Awards i Sverige och i Danmark. Dessutom hanterar han hela bilindustrins Business-to-Business tidningen AUTONEWS BUSINESS i Danmark.


Kristofer Rask

Jury
Elbilsexpert / Grundare av Allt om Elbil

Kristofer Rask har bevakat och skrivit om elbilar och elektrifieringen av fordonsindustrin sedan 2016. Bilintresset har alltid funnits, och efter en provkörning av en elbil 2016 såg han snabbt att elektrifieringen var framtiden. Efter provkörningen startade han en liten blogg om elbilar som snabbt blev populär och som idag har vuxit till Sveriges största sajt om elbilar. Kristofer bevakar dagligen branschen, provkör nya elbilar och delar med sig av sina kunskaper. Allt samlat på www.alltomelbil.se.

 


Anders Myrdal

Jury
Frilansjournalist inom motor- och byggbranschen

Sedan 2011 provkör Anders Myrdal lätta lastbilar varje månad och skriver om dem i de ledande svenska byggtidningarna. Han producerar också filmer om bilarna.
I sitt nätverk har han en återkommande dialog med biltillverkarna, deras produktspecialister och marknadsförare, såväl som hantverkarna som använder bilarna i sin vardag.
I övrigt har han ett stort bilintresse och brinner för övergången till fordon med låga klimatavtryck.


Joel Sandberg

Jury
Redaktör Högsta Växeln/Dagens PS Motor

Joel Sandberg började sitt arbete som motorjournalist hos Högsta Växeln tidigt. Han har sedan år 2016 bevakat bilvärlden genom nyheter, artiklar och recensioner, och har idag bred erfarenhet av allt kring bilar och mer därtill. Resan började med ett långsiktigt mål och ett brinnande intresse för branschen som är lika starkt än idag. Tidigare i år gick Högsta Växeln samman med Dagens PS Motor och blev en av Sveriges ledande biltidningar.

 


Johannes Gardelöf

Jury
Ägare och grundare av Bilnyhetsbyrån CNP

Johannes Gardelöf är en svensk motorjournalist med lång erfarenhet av bilindustrin. Han grundade Bilnyhetsbyrån CNP 1996 och idag förser företaget ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor varje vecka. Bilintresset har funnits sedan barnsben och han började att provköra nya bilar direkt efter att körkortet avklarats. Redaktionen ligger i småländska Hultsfred men företaget har medarbetare stationerade i såväl Stockholm, Nice som Florida. Johannes sitter med i styrelsen för Motorjournalisternas Klubb och tilldelades 2014 hedersmedlemskap för sina insatser. Läs gärna mer på www.cnpmedia.com.

 


Fredrik Sandberg

Jury
Chefredaktör Elbilen i Sverige

Fredrik Sandberg är chefredaktör på Elbilen i Sverige, Sveriges första motortidning med inriktning på laddbara bilar. Tidningen startades 2013 och har sedan dess ökat i upplaga och antal utgåvor, för närvarande ges den ut tio gånger per år. Han definierar sig själv som bilentusiast och ser bilen som en viktig del av det moderna samhället och den individuella friheten, men utsläppen måste ner till noll där elektrifieringen är enda möjligheten. Tack och lov innebär elbilsutvecklingen roligare, snabbare och tystare bilar. Men tekniken ska fungera och behovet av oberoende motorjournalistik är lika viktigt som tidigare.


Carl-Erik Stjernvall
Jury
Teknisk expert, hållbarhetsansvarig, M Sverige

Carl-Erik Stjernvall jobbar som Teknisk expert och hållbarhetsansvarig på M Sverige som har ca. 90.000 medlemmar och är Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter.


Tommy Letzén

jury
Vd, MRF

35 års erfarenhet i bilbranschen och mer en 25 år i ledande befattningar inom fabrik, hos generalagent och i Åf-ledet. Före MRF i koncernledningen inom VW Group.


Klaus Silfvenius

Jury
Bilhandelsansvarig, MRF

Bred erfarenhet från branschen och motorfordon, platschef för Audi Hammarby, hos generalagenten Volkswagen Group,
Teknisk chef på Nobina Europe (bussar),inom Din Bil med ansvar för bl a ny PDI-anläggning och som Servicechef
och som teknisk officer inom försvarsmakten.


Yngvar Paulsen
Jury
Country Manager Autorola Sverige

Yngvar Paulsen har mer än 20 års erfarenhet från bank och finans i Sverige inom fordonsfinansiering. Han har varit verksam i bland annat bolag som GE Capital, Santander Consumer Bank och GM Financial/ OPEL Finance. Yngvar är ansvarig för Autorola AB som är den svenska delen av Autorola Group som finns i 19 länder. Autorola levererar digitala lösningar som stödjer din fordonsverksamhet från inventering till remarketing. De bedriver globala online auktioner för begagnade fordon och förser bilbranschen med skräddarsydda IT lösningar baserade på marknadsinformation i realtid.


Fredrik Bjerngren
Jury
Marknads & Kommunikationschef, AD Sverige AB

Fredrik Bjerngren är marknads och kommunikationschef på AD Butik & Bilverkstad och är nu inne på sitt tredje år i kedjan. Fredrik jobbade tidigare som marknadschef i mediahuset Albinsson & Sjöberg med tidningarna Bilsport, Nostalgia, Trailer för att nämna några titlar men också de stora bil & lastbilsmässorna Bilsport Performance & Custom Motor Show, Elmia Lastbil och Oslo Motor Show samt ägare till Mantorp Park. Men har också tidigare haft tjänster som marknads och försäljningschef inom it/konsult branschen. Fredrik brinner för motorsport och det märks i kedjans satsning inom motorsporten med huvudsponsorskap för Rally-SM, huvudsponsor till Team Micke Kågered Racing som tävlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia samt förare på landslagsnivå. I sin tidigare karriär var Fredrik yrkesofficer med 17 år i tjänst innan han muckade från Försvarsmakten.

 


Johanna Linder

Jury
Branschutvecklare – Kompetensförsörjning, Transportföretagen

På Transportföretagen leder jag flera olika projekt med inriktning mot kompetensförsörjning så som rekryteringsrapporten Tempen på motorbranschen, Framfart ett jämställdhetsarbete, Yrkesspråk i transportnäringen, yrkestävlingar m fl. Har en lång och bred erfarenhet från motorbranschen och resebranschen ofta kopplat till utbildning av branschens personal.
Transportföretagen har över 9000 medlemsföretag som i sin tur har över 200 000 anställda.