om Auto Awards

Auto Awards Sverige

I en bransch där det snabbt sker stora förändringar i takt med den tekniska utvecklingen är det nödvändigt med kontinuerlig utvärdering och nytänkande. Därför syftar Auto Awards till att lyfta fram, hylla och uppskatta de aktörer i Sveriges bil- och motorbransch som gör just en betydande skillnad och sätter en hög standard inom inspiration och utmaningar för hela branschen. Auto Awards-prisstatyetterna tilldelas därför den verksamhet som har varit ansvarig och drivande i arbetet inom en viss kategori.

Auto Awards är bil- och fordonsbranschens show och prisceremoni i Sverige och i Danmark.

De prestigefyllda prisstatyetterna gick 2015 från att vara skisser till att bli det som delades ut till de lyckliga vinnarna i 2015 års Auto Awards i Danmark. Auto Awards-prisstatyetterna symboliserade det året många saker, till exempel ett dubbelt A för Auto Awards, en destination, en droppe och ett hjärta för branschen och miljön. Dessutom var prisstatyetterna tillverkade av trä, bland annat av hållbarhetsskäl.

Auto Awards-logon och prisstatyetten har därefter utvecklats – precis som bil- och motorbranschen, som också är under ständig utveckling. Logon bygger nu på en jordglob och därmed också på idén om hållbar utveckling i branschen. Ett snitt genom globen avslöjar en ren cirkulär yta. Cirkeln symboliserar dynamik och rörelse, men framför allt avslöjas en yta av guld – på samma sätt som Auto Awards vill ta fram det bästa från branschen i rampljuset.

Såväl Auto Awards-logon som prisstatyetten är samma som används i Danmark, så det finns en stor igenkänningsfaktor internationellt sett.

– vi ser fram emot att presentera de prestigefyllda Auto Awards Sverige prisstatyetterna till den svenska bil- och motorbranschen.