Priskategorier Bilbranschen

kategori 1

Årets bilmärke
Vinnaren i kategorin "Årets bilmärke" är det bilmärke som under det senaste året har imponerat mest på oss. Märket ska ha levererat innovativ teknik och nya modeller som levererar snygg design, god funktionalitet, bra material, goda köregenskaper, är ekonomiska i drift och fokuserar på säkerhet och komfort. Med andra ord ska varumärket leverera modeller och teknik som visar mod, trovärdighet och en tydlig vision. "Årets bilmärke" passar i framtiden.

kategori 2

Årets familjebil
Vinnaren i kategorin "Årets familjebil" har gott om plats för hela familjen. Man har tänkt till lite extra när det gäller komfort, och designen ska passa hela familjen. Det är en trygg och pålitlig bil med en hög säkerhetsnivå. Funktionaliteten är god och det är en driftekonomisk bil som har säkra köregenskaper och en miljövänlig profil. Värde för pengarna är viktigt, och här får du mycket bil för pengarna. "Årets familjebil" tilltalar den moderna och kvalitetsmedvetna familjen.

kategori 3

Årets tjänstebil
Vinnaren i kategorin "Årets tjänstebil" har låg skatt och är en bil som vänder sig till en person med fokus på karriären. Det är en bil som är ekonomisk att köra och som gärna skickar en signal om miljömedvetenhet till omvärlden. Fokus ligger på modern teknik, hög komfort och utrustning för någon som jämt är i farten. Säkerhets- och hjälpsystem är viktiga. Bilen är definitivt innovativ och prestigefylld att köra, den har ett högt andrahandsvärde, låg förbrukning och erbjuder totalt sett ett så lågt TCO (Total Cost of Ownership) som möjligt.

kategori 4

Årets miljöbil
Vinnaren i kategorin "Årets miljöbil" är miljövänlig i sin approach till omvärlden. Designen är nyskapande, funktionalitet och komfort får inte lida på grund av miljöfokuset och såväl teknik som utrustning måste vara av högsta standard. Hållbarhet är viktigt, och poäng delas ut för användning av förnybara material i bilens konstruktion. Bilen bör naturligtvis vara ekonomisk i drift och ska tilltala dig som i ditt bilval prioriterar att göra skillnad för miljön.

kategori 5

Årets transportbil
Vinnaren i kategorin "Årets transportbil" har en mycket praktisk design och är rymlig och flexibel jämfört med individuella möjligheter, för inredning av lastutrymme och lastsystem. Det är ett säkert och pålitligt fordon. Detta är ett "verktyg" som definitivt gör livet lättare för föraren, där design, funktionalitet, komfort, teknik och utrustning går upp i en högre enhet. Sist men inte minst måste den ge mycket god valuta för pengarna.

kategori 6

Årets återförsäljare av begagnade bilar
Vinnaren i kategorin "Årets återförsäljare av begagnade bilar” är en framgångsrik och lönsam bilhandlare med en bra affärsidé, vilket inte bara mäts i försäljning och vinst, utan också när det gäller ledning, verkstad, exceptionell kundservice, hög kundtillfredsställelse och kreativitet i enlighet med marknadsföringen, vilket resulterar i trafik och merförsäljning.

kategori 7

Årets nybilsförsäljare
Vinnaren i kategorin "Årets nybilsförsäljare” är en framgångsrik och lönsam bilhandlare med en bra affärsidé, vilket inte bara mäts i försäljning och vinst, utan också när det gäller ledning, verkstad, exceptionell kundservice, hög kundtillfredsställelse och kreativitet i enlighet med marknadsföringen, vilket resulterar i trafik och merförsäljning.

kategori 8

Årets marknadsföringskampanj
Vinnaren i kategorin "Årets marknadsföringskampanj" är en aktör som på ett kreativt sätt har skapat en positiv utveckling eller medvetenhet om en produkt eller ett företag och därmed bidragit till varumärkeskännedom eller en försäljnings- eller kundsuccé på marknaden. Här hyllas kreativa och effektiva reklamkampanjer och initiativ.