Priskategorier Auto Awards Sverige

kategori 1

Årets bilmärke
Vinnaren i kategorin "Årets bilmärke" är det bilmärke som under det senaste året har imponerat mest på oss. Märket ska ha levererat innovativ teknik och nya modeller som levererar snygg design, god funktionalitet, bra material, goda köregenskaper, är ekonomiska i drift och fokuserar på säkerhet och komfort. Med andra ord ska varumärket leverera modeller och teknik som visar mod, trovärdighet och en tydlig vision. "Årets bilmärke" passar i framtiden.

kategori 2

Årets familjebil
Vinnaren i kategorin "Årets familjebil" har gott om plats för hela familjen. Man har tänkt till lite extra när det gäller komfort, och designen ska passa hela familjen. Det är en trygg och pålitlig bil med en hög säkerhetsnivå. Funktionaliteten är god och det är en driftekonomisk bil som har säkra köregenskaper och en miljövänlig profil. Värde för pengarna är viktigt, och här får du mycket bil för pengarna. "Årets familjebil" tilltalar den moderna och kvalitetsmedvetna familjen.

kategori 3

Årets tjänstebil
Vinnaren i kategorin "Årets tjänstebil" har låg skatt och är en bil som vänder sig till en person med fokus på karriären. Det är en bil som är ekonomisk att köra och som gärna skickar en signal om miljömedvetenhet till omvärlden. Fokus ligger på modern teknik, hög komfort och utrustning för någon som jämt är i farten. Säkerhets- och hjälpsystem är viktiga. Bilen är definitivt innovativ och prestigefylld att köra, den har ett högt andrahandsvärde, låg förbrukning och erbjuder totalt sett ett så lågt TCO (Total Cost of Ownership) som möjligt.

kategori 4

Årets miljöbil
Vinnaren i kategorin "Årets miljöbil" är miljövänlig i sin approach till omvärlden. Designen är nyskapande, funktionalitet och komfort får inte lida på grund av miljöfokuset och såväl teknik som utrustning måste vara av högsta standard. Hållbarhet är viktigt, och poäng delas ut för användning av förnybara material i bilens konstruktion. Bilen bör naturligtvis vara ekonomisk i drift och ska tilltala dig som i ditt bilval prioriterar att göra skillnad för miljön.

kategori 5

Årets transportbil
Vinnaren i kategorin "Årets transportbil" har en mycket praktisk design och är rymlig och flexibel jämfört med individuella möjligheter, för inredning av lastutrymme och lastsystem. Det är ett säkert och pålitligt fordon. Detta är ett "verktyg" som definitivt gör livet lättare för föraren, där design, funktionalitet, komfort, teknik och utrustning går upp i en högre enhet. Sist men inte minst måste den ge mycket god valuta för pengarna.

kategori 6

Årets återförsäljare av begagnade bilar
Vinnaren i kategorin "Årets återförsäljare av begagnade bilar” är en framgångsrik och lönsam bilhandlare med en bra affärsidé, vilket inte bara mäts i försäljning och vinst, utan också när det gäller ledning, verkstad, exceptionell kundservice, hög kundtillfredsställelse och kreativitet i enlighet med marknadsföringen, vilket resulterar i trafik och merförsäljning.

kategori 7

Årets nybilsförsäljare
Vinnaren i kategorin "Årets nybilsförsäljare” är en framgångsrik och lönsam bilhandlare med en bra affärsidé, vilket inte bara mäts i försäljning och vinst, utan också när det gäller ledning, verkstad, exceptionell kundservice, hög kundtillfredsställelse och kreativitet i enlighet med marknadsföringen, vilket resulterar i trafik och merförsäljning.

kategori 8

Årets PV-verkstad
Vinnaren i kategorin "Årets PV-verkstad" är en framgångsrik och lönsam verkstad med en bra affärsidé och hög servicenivå. Arbetsgivare och arbetstagare har gemensamt intresse och ansvar för en väl fungerande kompetensutveckling, modern utrusting och digitala verktyg. Hur utmärker du dig, har du till exempel fokus på personalutveckling, servicerådgivning, kundtillfredsställelse, tillgång till lånebilar, däckhotell, bra priser, aktiva kunder, bra flöde, omsättning, investeringar i väntrum med tidningar, gratis internet, kvällsöppet, avdelning med reservdelar, verkstad för anställda etc. Med andra ord har verkstaden kundfokus och täcker kundens alla behov under sitt tak så att hon eller han inte behöver gå någon annanstans.

kategori 9

Årets LV-verkstad
Vinnaren i kategorin "Årets LV-verkstad" är en framgångsrik och lönsam verkstad med en bra affärsidé och hög servicenivå.
Arbetsgivare och arbetstagare har gemensamt intresse och ansvar för en väl fungerande kompetensutveckling, modern utrusting och digitala verktyg. Hur utmärker du dig, har du till exempel fokus på personalutveckling, servicerådgivning, kundtillfredsställelse, tillgång till lånebilar, däckhotell, bra priser, aktiva kunder, bra flöde, omsättning, investeringar i väntrum med tidningar, gratis internet, kvällsöppet, avdelning med reservdelar, verkstad för anställda etc. Med andra ord har verkstaden kundfokus och täcker kundens alla behov under sitt tak så att hon eller han inte behöver gå någon annanstans.

kategori 10

Årets däckverkstad
Vinnaren i kategorin "Årets däckverkstad" är en framgångsrik och lönsam verkstad med en bra affärsidé och hög servicenivå. Arbetsgivare och arbetstagare har gemensamt intresse och ansvar för en väl fungerande kompetensutveckling, modern utrusting och digitala verktyg. Hur du utmärker dig, har du exempelvis fokus på servicerådgivning, kundtillfredsställelse, däckhotell, bra priser, aktiva kunder, bra flöde, omsättning, investeringar i väntrum med tidningar, gratis internet, kvällsöppet, avdelning med reservdelar, verkstad för anställda etc. Med andra ord har verkstaden kundfokus och täcker kundens alla behov under sitt tak så att hon eller han inte behöver gå någon annanstans

kategori 11

Årets glasföretag
Vinnaren i kategorin "Årets Glasföretag " är en framgångsrik och lönsam verkstad med en bra affärsidé och hög servicenivå. Arbetsgivare och arbetstagare har gemensamt intresse och ansvar för en väl fungerande kompetensutveckling, modern utrusting och digitala verktyg. Hur du utmärker dig, har du exempelvis fokus på servicerådgivning, kundtillfredsställelse, bra priser, aktiva kunder, bra flöde, omsättning, välinvesterat väntrum med tidningar, gratis internet, kvällsöppet, avdelning med reservdelar, verkstad för anställda etc. Med andra ord har verkstaden kundfokus och täcker kundens alla glasbehov under sitt tak så att hon eller han inte behöver gå någon annanstans.

 

kategori 12

Årets demonterare
Vinnaren i kategorin ”Årets demonterare” bedöms utifrån olika parametrar exempelvis om de är miljöcertifierad, offentligt godkända, om de har levererat rätt del till rätt bil i överenskommen kvalitet, har en bra hantering av klagomål, miljöprofil, innovation, hur de utmärker sig generellt etc.

kategori 13

Årets bildelsbutik
Vinnaren i kategorin ”Årets bildelsbutik” är en framgångsrik och lönsam verksamhet med en bra affärsidé och hög servicenivå. Arbetsgivare och arbetstagare har gemensamt intresse och ansvar för en väl fungerande kompetensutveckling. Hur utmärker du dig, har exempelvis stort fokus på servicerådgivning, kundtillfredsställelse, bra priser, stort sortiment, omsättning, gratis internet, kvällsöppet etc. Möjlighet för inte så insatta kunder att utan svårigheter hitta rätt reservdel till rätt bil. Med andra ord har bildelsbutiken kundfokus och täcker kundens alla behov under sitt tak så att hon eller han inte behöver gå någon annanstans

kategori 14

Årets marknadsföringsinsats
Vinnaren i kategorin "Årets marknadsföringsinsats" är en aktör som på ett kreativt sätt har skapat en positiv utveckling eller medvetenhet om en produkt eller ett företag och därmed bidragit till varumärkeskännedom eller en försäljnings- eller kundsuccé på marknaden. Här hyllas kreativa och effektiva reklamkampanjer och initiativ.

kategori 15

Årets leverantör
Vinnaren i kategorin "Årets leverantör" bedöms utifrån kvalitet, innovation, ekonomi, service och budgethantering, leverans, support, tillgänglighet, innovation av produktsortiment, tjänster, kreativitet, samarbete samt påverkan på slutresultatet. Med andra ord en leverantör du inte bara byter ut för att du får ett bättre erbjudande. Här är det tal om den leverantör som föredras på marknaden på ett eller annat sätt.

kategori 16

Årets produkt
Vinnaren i kategorin "Årets produkt" i bil- och motorbranschen är till exempel en ny produkt som har fått nytt emballage, ny förpackning, ny stil, ny image eller en ny marknadsstrategi. Kategorin "Årets produkt" instiftades för att främja tillgången till nya märken eller för att etablera nya produkter.

kategori 17

Årets innovation
Vinnaren i kategorin "Årets innovation" har skapat uppmärksamhet, ökad varumärkeskännedom genom att vara innovativ, Innovationen är en fysisk produkt, tjänst eller kombination av dessa och är unik med kommersiell och/eller ekonomisk potential – mervärde för antingen branschen eller kunderna. Kategorin "Årets innovation" är en uppmaning till hela branschen att skapa några innovativt som kan göra skillnad.

kategori 18

Årets utbildningsinsats
Vinnaren i kategorin "Årets utbildningsinsats" – Delas ut till dem som erbjuder bilindustrin en relevant teknisk utbildning. Utbildningen kan användas för att rekrytera och locka till sig nya talanger eller för att professionellt utveckla befintlig personal. Kategorin omfattar allt från mekaniker, målare och karosseri till bilteknolog och elbilstekniker.

 

kategori 19

Årets hållbarhetspris
Vinnaren i kategorin "Årets hållbarhetpris" har et starkt fokus på att skape goda förutsättningar i företaget för hållbar utveckling idag och framtiden. Ni har ett strategiskt sätt att tänka och agera som gör skillnad för miljön och klimatet såväl i närmiljön som omvärlden.

kategori 20

Årets initiativ
Vinnaren i kategorin "Årets initiativ" har skapat uppmärksamhet, ökad varumärkeskännedom, merförsäljning – mervärde för antingen branschen eller kunderna. Kategorin "Årets initiativ" är en uppmaning till hela branschen att skapa några initiativ som kan göra skillnad.